RSS

B24fun – recomandări de weekend: varianta reală

17 Sep

Ştiu ca am spus ca scriu despre o întâmplare cu dentişti şi am sa şi fac asta, dar nu chiar acum. Cumva anesteziile care m-au împiedicat să pronunţ “Coborâţi la prima” şi aşa am mers o staţie înapoi pe jos nu mă lasă să mai focalizez memoria spre alte episoade bucalo-gingivale.

Şi pentru că am foarte mult de lucru şi cartea pe care am primit-o de la un prieten foarte drag cu scopul de a învăţa să mă lepăd de procrastinare nu a funcţionat absolut deloc, iata-mă cu degetele în tastatură în wordpress.

Stând eu aşa pe terasa în Arthur Pub – unde în curând mă vor trece la întreţinere fiindcă practic locuiesc acolo, încercam cu nişte prieteni să ne decidem în ce club am putea să mergem să dansăm. Ok, e drept că şi noi suntem mai pretenţioşi la domeniul muzică, but when it comes to dancing, we tolerate many types of rhythms.

Şi am realizat că invariabil, variantele sunt:

1. Fire Club – unde e ok. Dacă ai 18 ani, fumezi iarbă îndoită cu mătase de porumb şi cu leuştean, ai impresia că formaţia Kiss încă merită să fie în playlistul tău şi ultimul contact al părului tău cu peria a fost cam tot atunci când ai avut prima poluţie. În Fire când te duci de obicei te deprimi, pentru că dacă deja ai trecut de 23-24 de ani îţi aduci aminte cât de tare era acum cinci şase ani acolo şi cum nu aveai loc să scapi un ac şi era a roadtrip to the center of the planet să ajungi la baie şi mai ceva ca Pilatesul să te ţii să nu faci pe tine până îţi venea rândul. Pe vremea aia nu aveai voie sus în Fire, pentru că acolo erau bătrânii, cei care mereu ştiau ce piesă e de la primul acord şi care cereau încă un rând înainte să apuce chelneriţa să mestece de patru ori din guma cu pepene. Astazi, în Fire e bine dacă eşti deja torpilă când ai ajuns acolo.

2. Kulturhaus – sau SDS (which stands for Speed Dating Service). Casa de Kultură este locul în care nu vrei să mergi, te enervează 40% din muzica de acolo, ştii că votca ta cu suc de mere este cam apă chioară, dar inevitabil ajungi acolo, pentru că – prin eliminare- e cel mai aerisit, diversificat ca muzică, spaţios şi plin de minore. Kultur-ul nu este un club. Kulturul (cel puţin etajul) este locul unde toată lumea e venită cu un singur scop: să plece cu ceva acasă fie acel ceva femeie, bărbat, alt bărbat, hipster sau student la ASE. Eu personal cred ca în Kultur se pune muzică doar ca să nu fie dubios când sirul de bărbaţi de pe dreapta stă la coadă să cunoască şirul de femei de pe stânga şi ca atunci când cele două şiruri se termină de agăţat unele pe celelalte să nu se audă între ei ce aberaţii debitează cu viteza cu care alcoolul joacă lapte gros cu sinapsele lor. Nu poţi să ajungi în Kultur şi să nu agăţi ceva. Fie că vrei sau nu, inevitabil, ceva se va lipi de tine. Cred că şi cu şase cercei în obraz, o mână pe care ai tatuat Veronica şi fără dinţii din faţă, tot ai şanse să pleci cu ceva acasă. Dar du-te, te rog, după ora 01.00 acolo. Măcar aşa eşti sigur că a plecat şi ultima clasa a 9-a ştiinţe sociale la somn şi nu e caz de penal dacă pleci cu carne prea fragedă.

3. Mojo – măh…aici e chiar încă bine. cel puţin în weekend e foarte bine. Băieţii ăia de la Mojo Band care cântă vinerea şi sâmbăta sunt foarte tari. Atât de tari încât dacă ai măsura cantitatea de estrogen care bălteşte în aburi de cuba libre şi sambucca în faţa scenei ţi s-ar deregla orice barometru de înaltă precizie. De obicei lumea din Mojo e foarte bine stratificată. Stratul 1, din faţa scenei, are cam 15-20 de ani, rochii cu sclipici pe alocuri şi sandale pe care poţi să faci multe mai puţin să dansezi. Ceea ce nu e o problemă, că fetele alea nu sunt acolo să danseze. Se zgâlţâie aşa în loc, cu blend-a-med-ul la vedere, fredonând câte un final de vers şi cu coatele îndreptate unul spre altul ca să strângă tâţili şi să le zgâiască spre scenă. Poate poate s-o uita vreunul la ele. Stratul doi sunt băieţii care se chinuie să baleieze pe cracii rahitici ca masculii din baletul Dansez pentru tine sperând că poate pătrunde vreunul în blocul spartan de muieri. Stratul 3 e format din oamenii care se află la granita dintre “hai, coae că mai dau eu o tură, ce eşti chitros” şi “ce moale e podeaua asta”.

Ce e cam nasol e ca dacă te gândeşti ca omul responsabil să îţi rezervi masă în Mojo jos e cam de căcat. Că la mese nu ai loc să şi dansezi. Şi mereu din toată gaşca ai nevoie de un cercopitec care să stea să păzească hainele şi beutura. Vă distraţi pe rând. Şi dacă vrei să faci pipi, şi e aglomerat rău, unde mai pui că dacă eşti şi un pic mai pufos dodoloaţă …până urci scările alea în spirală, strâmte ca un cur de virgină, îţi trece, uiţi de ce ai urcat şi mai cumperi o bere.

4. Club A – Nu. Chiar…nu.

5. Revenge – pe vremuri, daca nu aveai pe faţă mai mult dermatograf decât celule epiteliale, bocanci cu ţinte şi nu ştiai să răspunzi la un quiz cu 10 întrebări despre membri cu boli dubioase din trupe de power metal, nu intrai în Revenge. Acum, în Revenge găseşti  găşcuţe de corporatiste care îşi urăsc viaţa şi îşi petrec nopţile autoflagelându-se şi întinzându-şi rujul pe juma de faţă în oglinda murdară din baie care se ondulează semi fumate şi pluri băute pe R.n.B în timp ce le pipăie pe cur nişte beieţi cu gulerele ridicate la cămăsile lor cu dungi. Wtf, people.

Dap. E…. cam trist. Şi acum, ca să folosesc o replică pe care am creat-o ieri într-un moment de maximă lene:

Hai, nu mai râdeţi ca posterul la lipici.

Ne citim mai încolo.

 
2 Comments

Posted by on September 17, 2012 in Aiurea

 

Tags: , , , , , ,

2 responses to “B24fun – recomandări de weekend: varianta reală

 1. vali

  September 18, 2012 at 5:54 am

  Y U no mention Control? Also, Revenge mai exista??

   
  • gascaprinapa

   September 18, 2012 at 7:34 am

   Pentru ca erau optiunile mele de weekend. Iar Controlul nu e si nu va fi vreodata. Acolo mergeam exclusiv la concerte si rar de tot ziua la o cafea. It just doesn’t make me tick.

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: